Att forma bra namnskyltar

Inom många yrken och branscher så används namnskyltar flitigt. De har en stor användbarhet och en funktion som är viktig. Ofta har alla på ett företag eller en arbetsplats liknande namnskyltar, där namnet och arbetstiteln skiftar. Men i flera branscher kan också specifika detaljer så som färg eller form skilja arbetstitlarna åt när det kommer till namnskyltar. Om du kan forma din egen namnskylt så finns det flera saker att tänka på. Det kan också vara så att du har fått som uppgift att forma och framställa namnskyltar till hela företaget eller alla som arbetar på er arbetsplats.

Form

Det första som du måste bestämma dig för är hur stora namnskyltarna ska vara. Ofta avgörs storleken till viss del på hur företagets logotyp ser ut. Är er logotyp avlång kan det vara smart att ha den överst och där med ha en djupare namnskylt. Men är logotypen fyrkantig kan den enkelt placeras till vänster om texter.

Färg

Om du är intresserad av att skapa namnskyltar med färger så finns det många fallgropar att ramla ned i och många regler du bör följa. För det första så fungerar nästan alltid guldig bakgrund. Vill du ha en annan helfärgad bakgrund så avgör andra detaljer så som logotyp och vad ert företag sysslar med. Att ha flera olika färger som bakgrund är generellt sätt en dålig idé, så undvik detta om du inte har en bra plan. Om det är så att olika arbetstitlar på er arbetsplats ska ha olika färger på sina namnskyltar kräver detta ännu mer eftertanke.

Text

Vilken typ av text ni ska använda er av är en smaksak. Tänk klassiskt och stilrent. På namnskyltar gör sig texten absolut bäst i mitten av skylten. Detta gäller för det mesta men undantag finns. Om logotypen är på sidan av namnskylten bör texten vara i mitten av den delen av namnskylten som finns krav efter att logotypen placerats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *