Kollar på fotbollsresor till nästa Premier League-säsong

Spelschemat till nästa års Premier League kom för någon månad sen. Personligen hoppas jag att det blir säsongen då Manchester United är tillbaka på tronen efter två mindre lyckade säsonger, även om 2014/2015 innebar stora framsteg för Louis van Gaals lagbygge. En fjärdeplats i ligan och stundtals mycket goda intentioner gör att jag tror de blir starka nästa säsong. Chelsea lär ta ett steg tillbaka tror jag, medan både Arsenal och City kommer vara starkare, så det blir en tuff kamp mellan dessa fyra lag om titeln.

Själv hoppas jag på att kunna komma i väg ett par tre gånger nästa säsong. Det brukar oftast bli två resor över till England varje säsong för att se United spela, helst på Old Trafford men ibland också på bortaplan. Nu ägnar jag första semesterdagen åt att planera kommande semesterdagar, genom att kolla på vilka helger som vore passande för fotbollsresor nästa säsong.

Old Trafford

Premier League startar tidigt i år United börjar ligan med hemmamatch mot Tottenham redan 8 augusti. Dessvärre har jag inte möjlighet att åka över den helgen, så istället siktar jag på att komma över första gången till den 12 september, då United tar emot Liverpool på hemmaplan. Det var ett par säsonger sedan jag senast såg rivalmatchen mellan dessa två på plats, så det är dags nu igen.

Sen blir det nog ingen mer hemmamatch förrän till våren igen och då ligger Arsenal 27 februari bra till, precis som någon av de senare matcherna mot Everton, Aston Villa eller Leicester, som är de tre sista hemmamatcherna. Då vore det roligt att vara på plats, speciellt om United är med i guldracet! Det bokar jag dock senare, först fokuserar jag på Liverpool.

När det gäller eventuella bortamatcher väljer jag nog bort någon av de större motståndarna och skulle istället vilja åka till en arena jag aldrig har varit på tidigare. I så fall ligger Newcastle bra till, en klassisk klubb och där jag aldrig tidigare har besökt St James Park. United har bortamatch mot dem den 13 januari och det känns som en perfekt helg för att dra över till norra England och njuta av öl och fotboll igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *